Novice

Bodimo podobni Luči miru

Vsak petek na Mirenskem Gradu, v Centru za družine Mirenski Grad, potekajo družinski večeri. Ti večeri so namenjeni družinam in posameznikom, ki si želijo biti v oporo v vsakdanjem življenju in skupaj ustvarjati dom za vse. Skupaj ustvarjamo, se pogovarjamo o različnih aktualnih temah, se igramo z otroki, pripravimo večerjo …

 

Pretekli petek, 21. 12. 2018, je bilo še posebej veselo, saj je družinski večer potekal v duhu priprav na božič. Postavljali smo jaslice v cerkvi Žalostne Matere Božje ter krasili cerkev, Marijin dom (prostore Centra za družine Mirenski Grad) ter Gnidovčev dom duhovnih vaj. Po večerji pa nas je čakalo presenečenje. Obiskal nas je skavt Miha in nam prinesel Luč miru iz Betlehema.

 

To je bilo naše prvo srečanje s skavtom, zato je naše otroke zelo zanimalo, kdo so in kaj počnejo. Miha nam je povedal veliko zanimivih stvari, otroke pa je najbolj navdušilo to, da so skavti veliko v naravi in imajo posebna imena, odvisno od skupine, v kateri so.

 

Miha nam je razložil, da skavti vsako leto v župnije prinesejo Luč miru iz Betlehema. Prebral nam je poslanico, v kateri nas lučka vabi, naj ji bomo podobni. Tako kot ona s svojo toploto in svetlobo privablja, greje in pomirja, naj tudi mi gorimo za druge, se zanje darujemo in tako širimo mir. Vsak ima v sebi plamen in tudi priložnost, da ga širi naprej. Ta priložnost je hkrati tudi odgovornost, da pomagamo bližnjemu, ki potrebuje pomoč. Skupaj lahko zanetimo velik ogenj ljubezni, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

 

Vsi skupaj smo nato zapeli še Psalm 126, ki govori o hvaležnosti Bogu za vse, kar nam podarja. Hvaležni smo Mihu, ki nas je prišel obiskat, nam povedal o skavtih in prinesel Luč miru. Hvaležni pa smo tudi skavtom, ki so se letos v duhu akcije Luči miru iz Betlehema, odločili del sredstev nameniti našemu Centru za družine Mirenski Grad. Hvala za podporo, da lahko skupaj gradimo dom, širimo toplino in prinašamo upanje.

 

(pripravila Petra Markič)