Novice

Miklavževanje

Brezdomci in prostovoljci iz Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote smo se že nekaj tednov pridno pripravljali na Miklavžev prihod. Skupaj smo pripravljali okraske in z njimi okrasili dnevni center, imeli smo vaje s pevskim zborčkom, pripravljali smo se na igrico in pekli piškote.

 

Sveti Miklavž je Dnevni center za brezdomce v Ljubljani letos obiskal kar dvakrat. Najprej se je srečal s svojimi pomočniki – prostovoljci, ki so Miklavžu priskočili na pomoč pri zavijanju daril za brezdomce. Prostovoljci so bili zelo veseli njegovih spodbud. V torek zvečer pa je s svojim prihodom in darili razveselil še brezdomce v dnevnem centru. Najprej je pevski zborček zapel pesem, nato sta na prizorišče prišla dva angela, ki sta vesela prebirala spodbudno letno poročilo dnevnega centra. V njem je zapisano, kako so brezdomci vedno bolj ustvarjalni. Brezdomci radi pomagajo na kuharskih delavnicah in poprimejo za delo. Tako dnevni center čedalje bolj postaja njihov dom. Piše tudi, da se nekateri sicer še vedno pritožujejo, ker delajo vedno eni in isti, ampak potem se kljub temu zavzeto lotijo dela in se veselijo urejenega in čistega dnevnega centra ter okusne večerje. Po kratkem boju med dobrim in zlim, kjer je tudi letos zmagalo dobro, smo končno dočakali Miklavža. Spodbudil nas je k vztrajnosti za dobro, potem pa obdaril kar 85 brezdomcev in 23 prostovoljcev. Bilo je res lepo in praznično vzdušje.

 

Hvaležni smo, da lahko miklavževanja ustvarjamo že 10 let, se obdarujemo in družimo ter vztrajno še naprej skupaj gradimo dom.

 

(pripravila Vesna Šmerc)