Novice

Radijski misijon 2017

V dneh od 2. do 8. aprila 2017 bo na Radiu Ognjišče potekal radijski misijon, ki ga bomo letos ob praznovanju 400-letnice vincencijanske karizme vodili lazaristi. Misijon bo potekal pod geslom: „Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim.“

 

O letošnjem misijonu

Prvi misijonski govor bo v nedeljo, 2. 4., ob 17. uri. Nato bodo vsak dan, vse do petka, popoldanski misijonski govori ob 17.00.

V času misijona bo vsak večer ob 20.00 prenos molitve rožnega venca. Letos bo prenos molitve iz kapel sester Hčera krščanske ljubezni – usmiljenk in Marijinih sester.

V času misijona bo vsak večer – od ponedeljka do petka – prenos svete maše iz frančiškanske cerkve Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani.

V dopoldanskem času bo misijonski govor ob 10.15. Po njem bo priložnost za pogovor z misijonarjem – kot radi rečemo – na štiri oči, a v tem primeru bo to s pomočjo telefona. Misijonar bo na voljo do 12. ure, prav tako pa tudi med 18. in 20. uro. Telefonska številka: 01 292 75 19.

V kolikor ne bo prilike za poslušanje dopoldanskega in popoldanskega govora, boste lahko poslušali zvečer ob 21.00, ko bo ponovitev obeh govorov. Sicer pa bodo posnetki na voljo – za poslušanje kadar koli – na spletni strani Radia Ognjišče (http://radio.ognjisce.si/).

Slovesni sklep misijona bo v soboto, 8. aprila ob 16.00, ko se bo darovala sveta maša v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. Smo v pričakovanju navzočnosti relikvije svetega Vincencija Pavelskega.

 

Letos bomo misijon vodili lazaristi

Misijonska družba lazaristov in celotna Vincencijanska družina praznujeta letos 400-letnico vincencijanske karizme. Na praznik spreobrnjenja apostola Pavla, 25. januara 1617, je imel sv. Vincencij Pavelski pridigo, ki je spodbudila vernike, da so začeli množično prihajati k spovedi in ostalim zakramentom. Ob tem je začel spoznavati, da je njegovo poslanstvo v skrbi za uboge. Kot pravi vizitator oziroma predstojnik slovenskih lazaristov Pavle Novak, bo radijski misijon oblikovan v duhu tega jubileja in karizme svojega ustanovitelja. Kot je še povedal, so za osnovo letošnjega misijona vzeli to, kar jim je blizu. “To je naše geslo: Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim! iz Izaijeve knjige. To je dejansko geslo naše družbe, ki nas spremlja, ko razmišljamo, kaj pravzaprav moramo storiti in kako se vživljati v današnji čas, v današnji prostor in kdo so ti ubogi, o katerih govori Izaija.”

Kot še dodaja Novak, bodo osrednje dnevne teme radijskega misijona kreposti, po katerih se trudimo živeti lazaristi. “Vincencij je svojim duhovnim sinovom dal pet kreposti, ki so povzete iz Jezusovega življenja. To so: preprostost, ponižnost, krotkost, zatajevanje in gorečnost za zveličanje duš.” V središču misijona bo vprašanje, kako te Jezusove kreposti živeti v današnjem svetu in kakšni odgovori se nam ponujajo.

 

Vabljeni k poslušanju!