Novice

Opeka in Messi

»Danes dopoldne sem v Barceloni doživel lepo presenečenje. Srečal sem se s ta čas najboljšim nogometašem na svetu Lionelom Messijem,« je prijateljem na Madagaskar in v Slovenijo preko elektronske pošte sporočil misijonar Pedro Opeka. »Messi in njegov klubski kolega Javier Mascherano sta prekinila trening samo zato, da sta me prišla pozdravit.«

 

Misijonar Opeka je dodal, da ga je Messi presenetil z dobro voljo in iskrenim smehom. »Že od nekdaj cenim trdnost, moč in vztrajnost teh dveh nogometašev. Cenim njuno ponižnost. Pogovarjali smo se v bratskem in prisrčnem duhu.« Ko jima je Opeka povedal o njegovem delu na Madagaskarju, sta mu večkrat zaželela srečo pri njegovem pomembnem poslanstvu med revnimi Malgaši. Opeka je v pismu še dodal, da je nogometaša povabil v Akamasoo na Madagaskar. »Seveda je skoraj nemogoče, da res prideta. Ampak nikoli ne veš, pri Bogu ni nič nemogoče,« je sklenil pismo Opeka in pristavil, da so se ob slovesu močno prijateljsko objeli: “Čutil sem, da je med nami stekel tok prijateljstva in solidarnosti. To je bil trenutek velike človečnosti.”

 

S Pedrom Opeko je bila tudi njegova sestra Luba in njen mož Carlos, srečanje nogometašev in misijonarja pa je organiziral Opekov španski gostitelj Josep Maldonado.