Novice

20. obletnica MVM v Sloveniji

V zadnjem vikendu v maju smo člani MVM Slovenija praznovali 20 letnico delovanja pri nas. Ker smo veselje želeli podeliti s čim več ljudmi, smo se odločili, da na naše praznovanje povabimo tudi člane MVM iz tujine. Pridružili so se nam člani iz Slovaške ter Bosne in Hercegovine, zelo pa smo se razveselili tudi našega predsednika iz Dominikanske Republike, Yancarlosa Carrasca.

 

Praznovanje smo začeli v petek zvečer. Naše goste smo po toplem sprejemu povabili na spoznavanje Ljubljane, večer pa smo zaključili s sveto mašo. V soboto dopoldne je naš predsednik pripravil delavnice, na katerih smo še globje spoznali pomen karizme MVM in se učili slediti letošnjemu geslu – JMV, here I am (MVM, tukaj sem). V popoldanskem času je sledila slovesna maša in akademija, na kateri so se nam pridružili člani vseh vincencijanskih vej in prav tako stari člani MVM. Tekom programa smo predstavili naše poslanstvo, različne oblike delovanja MVM v zadnjih 20 letih ter delovanje krajevnih skupin. Dan smo zaključili s piknikom in sproščenim druženjem, na katerem seveda ni manjkalo igranja nogometa.

 

V nedeljo smo se odpravili na romanje na Brezje, nato pa je sledil izlet in kosilo na Bledu, kjer smo so od naših gostov iz tujine tudi poslovili in odšli vsak v svojo smer.

 

Težko je opisati vse radosti, veselje in srečo, ki nas je obdajala skozi celoten vikend. Ko smo se pripravljali na ta dogodek, nas je navdajala skrb, ali bo res vse potekalo, tako kot mora, vendar je le-ta izginila ob prvem snidenju z našimi gosti. Vikend smo preživeli v duhu povezanosti, spletanju novih poznanstev in poglabljanju dejstva, da smo člani večje družine, v katero nas povezuje karizma sv. Vincencija in seveda predanost Mariji, ki nam je tekom vikenda dala vedeti, da bdi nad nami in vedno znova blagoslavlja naše delo.

 

(pripravila Klara Vučko)