Novice

Po devetnajstih dneh zasedanj zaključen 42. občni zbor

Zbor je svoj zadnji dan zasedanja, 15. 7. 2016, pričel z molitvenim spominom na mrtve in ranjene v včerajšnjem terorističnem napadu v Nici. Zbor je bil povabljen k neposrednemu pogovoru z gen. superiorjem o pričakovanjih delegatov v prihodnjih šestih letih. Prevladujoče teme so bile: spodbujanje poklicev, vzgojni programi, preureditev provinc, mednarodni misijoni, sodelovanje med provincami, spodbujanje sobratov z obiski in s pismi, podpiranje vincencijanske družine, spodbujanje za varstvo okolja. G. Tomaž se je delegatom zahvalil za predloge.

Po kratkem premoru je vsaka kontinentalna skupina predstavila lastne smernice delovanja. Zatem je Jorge Rodriguez, direktor za komunikacije, predstavil video in prikazal najpomembnejše trenutke med zborovanjem. Končno je g. Tomaž – z odobrenjem delegatov – razglasil, da je zbor končan.

Zborovalci so se nato podali tja, kjer se je zbor začel, v cerkev sv. Vincencija, in darovali sveto mašo. Voditelj bogoslužja g. Tomaž je povabil vse navzoče, naj se zakoreninijo v molitvi in dejal: »Tri knjige morajo biti z nami, kamor koli gremo: Sveto pismo, Brevir in Splošna pravila oz. Konstitucije.« Obvestil nas je, da bo poromal v kapelo Brezmadežne ter obiskal materno hišo v Parizu pred svojo instalacijo v Rimu. Končno je vse s krepkimi besedami povabil, naj gredo naprej: »Nadaljujte s sanjami, toda sanjajte skupaj. Če kdo sanja sam, njegov sen ostane sen. Če pa sanjamo skupaj, se sen uresniči.«

  1. občni zbor Misijonske družbe se je tako končal. Potujmo skupaj v prihodnost, polni upanja!