Novice

Dan družine

V petek, 23. marca 2018, smo na Mirenskem Gradu praznovali Dan družine pod letošnjim geslom našega društva: VZTRAJNO SKUPAJ SE BORIMO, DA V VESELJU ZAŽIVIMO! Zbrala se je pisana druščina: naši najmlajši, malo večji otroci, prostovoljci, starši pa tudi dedki in babice. Naš glavni namen je bil, da skupaj praznujemo materinski dan, ki smo ga razširili na dan družine.

 

Otroci so staršem pripravili nekaj posebnega. S skladbami, ki smo jih skupaj zapeli in z recitacijami, ki so jih otroci deklamirali, so jim zaupali česa se doma najbolj veselijo, kaj so se od odraslih naučili, pri katerem domačem opravilu radi pomagajo, s kom najraje delijo svoje veselje ali žalost in česa si najbolj želijo.

 

Simpatične pesmice so bile sad mnogih pogovorov med otroki in prostovoljci na učni pomoči. Ob koščku kruha in marmeladi smo se namreč pet tednov pogovarjali o tem, kaj pomeni VZTRAJATI, BITI SKUPAJ in SE BORITI. Vse to pa z namenom, da bi ZAŽIVELI V VESELJU! Zaživeli tudi takrat, ko se nam ne da učiti, ko najraje ne bi ubogali, ko smo slabe volje …

 

Starši so otroške nastope in razmišljanja spremljali z zadovoljnimi nasmeški in skušali ugibati, kaj so nam otroci pripovedovali ob popoldnevih. Ko smo se nasmejali temu ali onemu komentarju in ugotavljali, da imamo doma enake težave kot na Mirenskem Gradu, je bilo vzdušje prav domače. Zato smo staršem svetovali, naj do Velike noči in še naprej tudi doma skupaj glasno vzklikajo:  VZTRAJNO SKUPAJ SE BORIMO, DA V VESELJU ZAŽIVIMO!

 

Dogodek smo zaključili z zakusko in kramljanjem, predvsem pa z željo, da bi še naprej ostajali SKUPAJ, SE BORILI in VZTRAJALI na poti do VESELJA v naših družinah in prijateljstvih.

 

(pripravila Marjana Batistič, fotografije Katja Kovšca)