Novice

Molimo za mir

Spoštovani člani in članice Vincencijanske družine,

 

generalni superior gospod Tomaž Mavrič CM nas vabi, da se na pobudo svetega očeta papeža Frančiška jutri na pepelnično sredo zberemo k molitvi za mir Ukrajini. Člani in članice svetovne Vincencijanske družine se bomo k molitvi zbrali ob 8.00 po ljubljanskem, to je srednjeevropskem času (= ob 9.00 po kijevskem času).

 

Pridružimo se molitvi in povabimo še ostale člane/članice iz naših skupnosti, društev, združenj, organizacij ali družin in seveda prijatelje ter znance. Naj se nas v molitvi poveže čim več.

 

Povezani v molitvi, Robert Petkovšek CM, vizitator (Slovenska provinca Misijonske družbe in Vincencijanska družinaCongregatio Missionis)

 

Pri molitvi za mir v Ukrajini se bomo srečali na spodnjih YouTube naslovih glede na izbrani jezik. Posnetki bodo tu ostali, zato se bomo lahko molitvi »pridružili« tudi pozneje.

Angleško: https://youtu.be/_fNGEm8ZGQM

Špansko: https://youtu.be/AVQfFLGbi98

Francosko: https://youtu.be/UDUWV6NyjKc

Portugalsko: https://youtu.be/AZ85M6aBeiw

Italijansko: https://youtu.be/GOsudY47EOg

Poljsko: https://youtu.be/nQe4tVFWBzA

Ukrajinsko: https://youtu.be/NvqWfGe0HkM

 

Molitev na priprošnjo blažene sestre Marte Wiecke:

Gospod Bog, sestro Marto Wiecko si poklical v Družbo hčera krščanske ljubezni, da je sledila tvojemu Sinu in mu služila v ubogih in bolnih.

Pokorna tvojemu klicu je hodila po poti vincencijanskega poklica in se popolnoma posvetila služenju, dokler ni dala svojega življenja za bližnjega.

Zahvaljujemo se ti za vse, kar si storil v življenju svoje služabnice.

Po njeni priprošnji te prósimo, Gospod, izkaži nam moč svoje ljubezni in nam podéli milost, za katero te ponižno in zaupno prósimo, če je v skladu s tvojo voljo –

ZA MIR V UKRAJINI

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.