Novice

Borim se, da sem vitez za druge!

Na Mirenskem Gradu smo od 4. do 9. julija v Centru za družine Mirenski Grad pripravili oratorij. Animatorji, starši in otroci razmišljamo o življenju svetega Ignacija Lojolskega. Skupaj z njim ves teden spoznavamo, da je naše življenje bolj polno in veselo, če živimo za druge. Zato se naše oratorijsko geslo glasi: Borim se, da sem vitez za druge!

 

Vseh udeležencev oratorija je 200. Poleg 40 animatorjev, ki skrbi za 130 otrok, pri pripravi pomagajo tudi družine in drugi pomočniki.

 

Pretekli teden je potekal v znamenju priprav, da bi otroci od oratorija odnesli kar največ. Animatorji in pomočniki, ki so v času priprav bivali na Gradu, so ob dopoldnevih spoznavali življenje in delo na kmetiji: sodelovali so pri različnih opravilih na vrtu, njivi, urejali okolico, skrbeli za skupne prostore, pomagali v kuhinj. Ob delu so se spletale prijateljske vezi. S skupnimi močmi smo skrbeli za okolico in bili ob pogledu na opravljeno delo kljub naporom zelo zadovoljni.

 

V popoldanskih pripravah smo ob molitvi in katehezah razmišljali, kako živeti za druge. Tema je bila zahtevna, a se nam je vsem zdela zelo pomembna in nas je navduševala.

 

Na pripravah so sodelovale tudi družine. Mame so pripravljale materiale za kateheze, očetje pa so postavljali kuliso za oratorijsko igrico in skrbeli za druga tehnična opravila. Skupno delo, pogovori, petje, igra … so nam pomagali, da smo postajali vse bolj usklajena in povezana velika družina.

 

Danes pa je naš hribček s cerkvijo poln otroškega rajanja in veselja. Želimo si, da bi nas vse dni spremljal in razveseljeval Ignacijev zgled navdušenega in veselega življenja za druge!

 

(Pripravila: Tjaša Nemec. Foto: Miha Kopač.)