Novice

Oratorij na Mirenskem Gradu

Na Mirenskem Gradu od 3. do 8. julija v Centru za družine Mirenski Grad poteka oratorij. Animatorji, starši in otroci spoznavamo življenje svetega Vincencija Pavelskega. Skupaj s svetnikom razmišljamo, kaj je pravo veselje ter odkrivamo, kako graditi dom, kjer bo prostor za vsakogar. Letošnje oratorijsko geslo se zato glasi: Veseli gradimo dom za vse!

Vseh udeležencev na oratoriju je 186. Poleg 25 animatorjev, ki skrbijo za 116 otrok, pri pripravi pomagajo tudi družine in drugi pomočniki.

Pretekli teden je potekal v znamenju priprav. Animatorji in pomočniki, ki smo bivali na Mirenskem Gradu, smo ob dopoldnevih spoznavali življenje in delo na kmetiji. Sodelovali smo pri različnih opravilih na vrtu in njivi, skrbeli za skupne prostore in pomagali v kuhinji. Ob delu smo spletali in utrjevali prijateljske vezi. S skupnimi močmi smo skrbeli za okolico in bili ob pogledu na opravljeno delo kljub naporom zelo zadovoljni.

Na popoldanskih pripravah smo ob molitvi in katehezah razmišljali o oratorijskem geslu. Tema je bila kar zahtevna, a kljub temu se nam je zdelo ključno, da se ob vsebini ustavimo in razmišljamo, saj vsi hrepenimo po domu, kjer bi bil prostor za vsakogar.

Na pripravah so sodelovale tudi družine. Mame so pripravljale materiale za kateheze, očetje pa so postavljali kuliso za oratorijsko igrico in skrbeli za druga tehnična opravila. Skupno delo, pogovori, petje, igra … so pomagali, da smo vsi postajali vse bolj usklajena in povezana velika družina.

V teh dneh je hribček s cerkvijo poln otroškega veselja in rajanja. Želimo si, da bi nas vse dni spremljal in razveseljeval Vincencijev zgled navdušenega in veselega življenja za druge.

Pripravila: Tjaša Uršič

Foto: Miha Kopač

Fotografije si lahko ogledate na našem Instagramu