Novice

Nov Vincencijev koledar

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija Vincencijev koledar. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v akciji Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic.

 

Letošnji koledar nosi naslov Kotiček v naravi.

 

Prav naravo smo v času epidemije gotovo začeli še bolj ceniti. V Društvu prostovoljcev VZD želijo, da bi podobe na koledarju pomagale dvigati pogled k Njemu in v naravi iskati primerne kotičke za trenutke v tihoti, razmislek o življenju, počitek, zavetje, prebujanje pozabljenih hrepenenj … ter da bi ob njem lahko še globlje začutili, da je Bog velik in da je res vedno in povsod z nami.

 

S sredstvi, ki ste jih pomagali zbrati v preteklih akcijah, je junija stekla gradnja hiše, ki bo predvidoma v oktobru pokrita. Z ugodnimi ponudniki in prostovoljnim delom si bodo v društvu prizadevali hišo dograditi in jo opremiti s čim nižjimi stroški. Ko bo gradnja končana, pa bo prva skrb iz hiše ustvariti dom za prostovoljce, ki želijo najti pot v polno in odgovorno življenje.

 

Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454 – Barbara). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov.

 

Več o koledarju in namenu akcije si lahko preberete na spletni strani www.drustvo-vzd.si in na zadnji strani koledarja.

 

Iskrena hvala za vsak vaš dar!

 

Društvo prostovoljcev VZD